hirdetés
hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Egészségügy-finanszírozás maradékpénzekből

Réthelyi Miklós szerint a kórházak idei adósságát a maradék pénzekből lehet kezelni – mondta el Világgazdaság interjújában.

A Világgazdaság hasábjain megjelent interjúban arra az elképzelésre, hogy a megatárcáról válasszák le az egészségügyet, Réthelyi Miklós azt mondta: "... nem pártolnám ezt a lépést". Az egészségügynek a másik négy ágazat nem teher, nem kell osztozni a pénzen, "hiszen az Egészségbiztosítási Alap önállóan gazdálkodik."

A lap újságírójának felvetésére, hogy az Egészségbiztosítási Alap jövő évi költségvetési koncepciója az ideinél 5 százalékkal kisebb forrással számol, a miniszter közölte: "Az ország gazdasági helyzetét rendező Széll Kálmán Tervben egyértelműen benne van a gyógyszerkassza csökkentése. Ha ez van az öt százalékban, megvan a magyarázat".

A kórházak eladósodottságáról a miniszter azt mondta a Világgazdaságnak, hogy tavaly is sikerült az adósságot kezelni "a különféle maradék pénzekből, az idei költségvetésben is van egy 15 milliárd forintos tartalékalap, és számolunk a minisztériumi költségvetési fejezetben található tartalékokkal is." A tárca idei költségvetésében a kormány 39,2 milliárd forintot zárolt, amit - a miniszter szerint - igyekeztek feladatarányosan végrehajtani.

A teljes cikk az eredeti oldalon olvasható.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés