hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egészségnevelés kontra elfojtástréning

„Az egészségügyi nevelés helyett a tárca vezesse be kötelező tárgyként az absztinencia oktatását” – idézi az oktatási miniszter egyik tanácsadóját a Népszabadság egy most fellángolt romániai vita kapcsán.

„Románia első helyen áll az Európai Unióban a 15 év alatti anyák számát tekintve, ez pedig a nem megfelelő szexuális nevelés következménye” – idézi az ellentáborhoz tartozó Andrei-Nicolae Popa, az Ifjak Akadémiája nevű szervezet képviselőjének szavait a lap.

A szexuális felvilágosítást is érintő egészségügyi nevelés jelenleg is létezik tantárgyként, ám csak választható. A lakosság 86 százalékát tömörítő Román Ortodox Egyház szerint azonban egyenesen káros a terhesség vagy a nemi úton terjedő betegségek elleni védekezésre tanítani a gyerekeket, hiszen ezzel implicite kicsapongásra nevelik őket.

„A diákokat, a gyerekeinket a testi vágyak elfojtására kell nevelni, az intim kapcsolattal várni kell a házasságig” – áll abban, a vitát most felszító a nyílt levélben, amelyet 19 ortodox kötődésű szervezet címzett az oktatási miniszternek – olvasható a nol.hu beszámolójában.

(forrás: nol.hu)
hirdetés

Könyveink