hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Egerben nincs nyugalom

Az egri sürgősségi osztályról csoportosan távozó orvosok esete izgalomba hozta a közönséget, hivatalos nyilatkozó azonban nem akad – derül ki a HEOL cikkéből.

A MedicalOnline is beszámolt az egri orvoskrízisről, amit közvetlenül az eredményezett, hogy a sürgősségi osztályról egyszerre hat (de lehet, hogy 12?) orvos állt fel. A megyei lapot a hírre elárasztották az olvasói kommentárok - s mivel a kórház vezetőitől a korábbi megnyugtatónak szánt (’minden rendben van’) nyilatkozaton túl más információhoz nem jutottak, a kórházfenntartó pedig tájékoztatás helyett ugyanoda küldte őket vissza  -  ezekből idéznek bővel.  

A vélemények sorából csak egyet ragadunk ki: „Azon gondolkodtam, ha egy osztályt nem rendít meg hat orvos távozása, méghozzá az osztályvezetővel együtt, akkor ott eddig létszámfelesleg volt. Teljesen mindegy, hogy milyen státuszban dolgoztak ott az orvosok, vállalkozóként vagy közalkalmazottként. A lényeg, hogy miért történt mindez. S ezt igenis joguk lenne tudni a betegeknek, mert biztos vagyok benne, nem magánügy van a háttérben” – olvasható a heol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink