hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Egri orvoskrízis: 30-40 százalékkal több volt a betegpanasz

Hiányzanak a munkatársaim, hiányzik a munkám, hiányzik az a jó érzés, hogy valakin segíthettem – idézi az egri kórház sügősségi osztályáról önként távozó egyik orvost a NOL cikke.

A mindeddig példanélküli esetről, hogy egy kórházi osztályról – a pontosan egyelőre nem részletezett körülmények miatt  – féltucatnyi orvos állt fel egyszerre a közelmúltban MedicalOnline is beszámolt.

Névvel nyilatkozó érintettet a NOL tudósítója sem talált, viszont megkereste Ignácz Péter betegjogi képviselőt, akitől azt kérdezte, több panasz érkezett-e az egri kórház, s azon belül is a sürgősségi betegellátás színvonalára, mint más intézményeknél. Egyértelmű volt a válasza: igen, legalább harminc-negyven százalékkal több itt a panaszos beteg, mint az ózdi, kazincbarcikai, edelényi, izsófalvi, gyöngyösi vagy hatvani kórház esetében. A sürgősségi betegellátással kapcsolatban leginkább az volt a kifogás, hogy anélkül küldenek el innét betegeket, hogy egyáltalán rájuk pillantana orvos.

– Ez nem egri probléma, legfeljebb itt dőlt be most látványosan az egészségügyi rendszer, amit amúgy is csak az imádság tart össze jelenleg – fogalmazott a lapnak neve elhallgatását kérve több szakorvos. – Az egri kórház egyre nagyobb ellátási területet kapott az elmúlt években, ehhez azonban nem rendeltek hozzá sem létszámot, sem felszereltséget. Vicc, hogy rezidensek dolgoznak a sürgősségin, akik alig egy-két éve kerültek ki az egyetemről, és egy szakorvosnak még felügyelnie kellene a munkájukat. Az egészségügy a végletekig lepusztult: most a sürgősségi omlott össze, de hamarosan jön az alapellátási ügyelet, ahol a hétvégéket szintén rezidensek húzzák végig, olykor hetvenkét órában – idéznek a nol.hu-n egy vidéki háziorvost.

cimkék

hirdetés

Könyveink