hirdetés
2021. május. 16., vasárnap - Mózes, Botond.
hirdetés

Csókay a hálapénzről

A hálapénzrendszer miatt vándorol ki sok fiatal orvos – mondta Csókay András idegsebész az InfoRádió Aréna című műsorában.

hirdetés

A hálapénz gátolja leginkább a magyar egészségügy fejlődését Csókay András szerint, aki az InfoRádióban azt mondta: sok fiatal is emiatt vállal külföldön munkát.

A hálapénz gátolja a képzést, hiszen nem kapnak műtési lehetőséget a fiatalok. Az idegsebész úgy véli, hogy a többség nem amiatt vándorol ki, mert kevesebbet keres, az elsődleges szempont az, hogy úgy látják, nincs biztosítva a szakmai fejlődésük. Bár sasok akartak lenni, de bezárták őket a tyúkólba – mondta Csókay András.

Az idegsebész úgy fogalmazott: a hálapénzt tűzzel-vassal irtani, az orvosokat pedig folyamatosan ellenőrizni kellene, hogy még ennek elfogadására utaló magatartást se mutathassanak. Szerinte meg kell büntetni azokat az orvosokat, akik kérik vagy elfogadják a hálapénzt. „Az egészségügybe is járhatnának kvázi színészkedő betegek, akik ellenőrként működnének” – javasolta Csókay András.

Látva a szegényebb országok ellátását a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ idegsebészeti osztályának főorvosa úgy véli: örülhetünk a magyar egészségügynek, amelyben mindenkit ellátnak és amelyben lehet kreatívan dolgozni. Amerikában, ha az orvos a protokollnak megfelelően jár el, jogilag nem felelős, nincs az a bíróság, amely elítélné – hangsúlyozta Csókay András. Szerinte azonban minden eset más, nem lehet mindig ugyanazt az orvosi eljárást alkalmazni.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink