hirdetés
2024. augusztus. 08., csütörtök - László.
hirdetés

Csak szakorvosok rendelhetnek támogatott fürdőkúrát

A háziorvosok nem írhatnak fel fürdőkúrát, viszont a háziorvos felkeresése jelenti az első lépést a fürdőkúrához, írja a Termál Online.

Kapcsolódó cikkek

Azok, akik érvényes TAJ-kártyával rendelkeznek, évente két alkalommal vehetnek igénybe támogatott fürdőgyógyászati ellátást. Általánosságban ezek a kezelések 15 alkalmas kúrákat jelentenek (napi legfeljebb négy kezeléssel), de indokolt esetben ettől eltérhetnek lefelé vagy speciális esetekben akár felfelé is.

A hatályos rendelet pontosan meghatározza, mely szakorvosok jogosultak fürdőgyógyászati ellátások felírására. Ide tartoznak:

  • a reumatológus szakorvosok,
  • a fizioterápiás szakorvosok,
  • a mozgásszervi rehabilitációs szakorvosok,
  • a fizikális medicina szakorvosok
  • a rehabilitációs szakorvosok,
  • az ortopéd szakorvosok.

Emellett a traumatológus szakorvosok is felírhatják ezeket a kezeléseket, amennyiben az ő szakterületükhöz tartozó problémáról van szó, írja a Termál Online.

A társadalombiztosítás által támogatott kezeléseket kizárólag olyan szakorvos írhatja fel, aki finanszírozott ellátás keretében rendel. Ez azt jelenti, hogy „tb-s rendelésre” kell ellátogatni, magánrendelés keretében a szakorvosok sem írhatják fel a fürdőkúrákat.

A háziorvosok nem írhatnak fel fürdőkúrát, viszont fontos szerepük van, mivel az adott terület szakorvosához beutalót írhatnak. Azaz sok esetben a háziorvos felkeresése jelenti az első lépést a fürdőkúrához.

Hévíz (Photo by Balint Miko on Unsplash)
Hévíz (Photo by Balint Miko on Unsplash)

(forrás: Termál Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés