hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Beszélgetés Golub Ivánnal, a Magyar Kórházszövetség elnökével

Elfogadhatatlan a természetes szelekció”

 Van egy olyan rossz érzésem, hogy egyszerűbbnek vélik, ha tönkremennek a gyógyíthatatlan intézmények, azt gondolván, így a többin már lehet segíteni. Erre utaló nyilatkozatok is elhangoztak a politika felsőbb régióiból – mondja dr. Golub Iván, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Mostanában a megszokottnál többet és több helyen nyilatkozott, és mintha a Magyar Kórházszövetség is a korábbinál keményebb hangot ütne meg. Tudatos ez a váltás, vagy a helyzet kényszerítette ki?


 – Ha „bekeményítettünk”, az azért van, mert cinikusnak és sértőnek tartjuk, hogy miközben számításokkal igazoljuk, rossz a teljesítményvolumen- korlátos finanszírozási rendszer, a kormányzat részéről azt halljuk, nincs ugyan egészségügyi reform, de a prioritási sorrendben második helyen van az ágazat. Egyik oldalon tehát prioritásról beszélnek, a másikon képen vágják azt a szakmai csapatot, amely már tavaly áprilisban leírta Medgyessy Péter miniszterelnöknek, hogy az ellátásért kapott összeg alsó határának 140 forintnak kellene lennie ahhoz, hogy a gyógyító munkát az egy évvel korábbi szinten tudjuk tartani. Megkockáztatom, mintha dorgálás jellege volna annak, hogy most ezt még 8 forinttal kevesebben határozták meg.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Köbli Anikó
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés