2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Az ETT még, a MOK már nem tudja fogadni a panaszokat

Hiányoznak a vonatkozó rendeletek, így most éppen egyetlen orvos ellen sem lehet etikai eljárást indítani, írja a Telex.

hirdetés

Az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) titkárságán próbált panaszt tenni egy érintett egy pszichiáter ellen, ahonnan ezt a választ kapta: „Tájékoztatjuk, hogy az ilyen típusú eljárással kapcsolatban még nem jelent meg végrehajtási rendelet. Ezért az ETT jelenleg nem tudja befogadni a beadványát.”

A Magyar Orvosi Kamara jogait csorbító törvényt február 27-én nyújtották be, február 28-án szavazták meg, és a Magyar Közlönyben március elsején ki is hirdették. Ezzel a MOK-tól az ETT-hez helyezték át az etikai eljárások ügyét.

Mivel a kapcsolódó végrehajtási rendeletek egyelőre nem jelentek meg, az ETT egyelőre nem tud lépni orvosi etikai ügyben.

A MOK pedig már nem tud lépni.

Az orvosi kamara Telexnek küldött válaszában az szerepel, hogy az ügyben az új törvény vonatkozó része az irányadó, így „az átmeneti időszakban beérkező panaszokat az etikai bizottságok az ETT felé továbbítják”, az eljárásokat pedig a továbbiakban az ETT folytatja majd le.

A lap megkérdezte a végrehajtási rendelet várható megjelenési idejéről a Miniszterelnökséget és a Belügyminisztérium sajtóosztályát is, a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

(forrás: Telex)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!