hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az egyszerűsített többletkapacitás-befogadási eljárásról

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatója a többletkapacitások egyszerűsített eljárásban történő befogadásának kérelmezéséről.

Az egészségügyi szolgáltatók

  • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de az adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződése alapján nem finanszírozott speciális, magasabb felkészültséget igénylő ellátás (ideértve a *HBCS és indexált OENO), valamint,
  • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződés alapján nem finanszírozott külön jogszabályban meghatározott tételes elszámolás alá eső egyszer használatos eszköz, illetve gyógyszer,
  • a finanszírozási rendszerbe már befogadott, de adott szolgáltatónál az érvényes finanszírozási szerződés alapján nem finanszírozott nagyértékű még országosan el nem terjedt beavatkozás,
  • a finanszírozási szerződés szerinti dialízis kezelőhelyek és kezelési műszakok mértékét meghaladó kapacitás, mint többletkapacitások egyszerűsített eljárásban történő befogadását kérelmezhetik.

A többletkapacitás befogadására vonatkozó, szakmai indokolással ellátott kérelmet a Többletkapacitás-befogadási Bizottsághoz lehet benyújtani, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak címezve (1139 Budapest, Váci út 73/a.).

A kérelem benyújtásának határideje 2011. március 20.

A kérelemhez mellékelni kell:

  1. a fenntartó nyilatkozatát a befogadási kérelem támogatásáról,
  2. az érintett szakterület szerinti szakmai kollégium/társaság véleményét,
  3. az egészségügyi szolgáltatónak működési engedélyt kiadó ÁNTSZ nyilatkozatát az ellátás nyújtásához szükséges feltételek fennállásáról,
  4. a befogadás szükségességének részletes szakmai indoklását,
  5. a befogadás fenntarthatóságát alátámasztó pénzügyi hatásvizsgálatot, megjelölve a szolgáltatás éves felvállalt mennyiségét, és a szükséges teljesítményvolument.

A többletkapacitási igény értékelésének egyszerűsítése érdekében a kérelemhez szükséges csatolni a mellékelt és kitöltött adatlap(ok)at is.

Külön adatlapot kell kitölteni

  • tételes elszámolás alá eső egyszerhasználatos eszközökre, eszközönként;
  • tételes elszámolás alá eső gyógyszerekre, gyógyszerenként;
  • nagyértékű még országosan el nem terjedt beavatkozásokra, beavatkozásonként;
  • dialízis ellátási kapacitásokra (kezelőhely, kezelési műszak), állomásonként;
  • *HBCS szerinti ellátásokra,
  • indexált OENO kód szerinti ellátásokra.

Több *HBCS, illetve több indexált OENO kód szerinti ellátás befogadására vonatkozó kérelem esetén, az adatlapon soronként kell az adatokat megadni.

További információk az OEP honlapján.

(forrás: OEP)

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink