hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Az egyedülálló szülők és a homoszexuálisok másodrangú állampolgárok

A nem katolikusok, a nem magyar nemzetiségűek, az egyedülálló szülők és a homoszexuálisok járnak majd rosszul az új magyar Alkotmánnyal – írja a Die Welt összeállítására hivatkozva a Világgazdaság.

Magyarország meggyengült ellenzéke megkongatta a vészharangot: „A jobboldali kormány puccsra készül, hogy megdöntse a magyar demokráciát. Az új Alkotmánnyal totális diktatúrát szeretnének létrehozni, amellyel bebetonozhatják hatalmukat” – idézte Die Welt Mesterházy Attilát az MSZP elnökét.

A Pester Lloyd internetes kiadásában a „tegnapelőtt Alkotmányának” nevezete a Fidesz-KDNP tervezetét. Az írás szerint a kormánypártok álomvilága tükröződik az új alaptörvényben, amely heteroszexuális házaspárokról szól, akik mindannyian három gyermeket nevelnek, virágkoszorút lengetnek. A társadalom többi csoportjáról szó nem esik.

Tény, hogy az egyedülálló szülő, a nem keresztény vallásúak, a homoszexuálisak „másodosztályba” tartózónak érezhetik magukat az alkotmány szerint – írja a Welt. Az alaptörvény védené a férfi és nő házasságát, amely a szöveg szerint „a nemzet túlélésének kulcsa”. A lap szerint viszont ezek a pontok sérthetik az Európai Unió esélyegyenlőségi elveit és szabályait.

A Budapester Zeitung szerint a női és férfi között létrejött házasság előtérbe helyezése, más társadalmi életformákat hátrányosan érint. Az új Alkotmányban szigorítanák az abortusz szabályozását is, mivel a szöveg szerint az emberi élet, s a magzat élete a fogantatástól kezdődik.

A Die Welt az ellenzéki LMP véleményét közli, amely képviselői szerint teljesen alaptalannak ítélik az abortusz alkotmányos szabályozását, s újbóli vitára bocsátanák a témát.

A magyar kormány kedden juttatta el az európai parlamenti képviselőkhöz az Alaptörvény tervezetének angol fordítását, valamint az új Alaptörvénnyel kapcsolatos vitairatát.

A teljes cikk a Világgazdaság oldalán olvasható.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés