2021. augusztus. 03., kedd - Hermina.
hirdetés
hirdetés

Az anya túlsúlya teher a baba agyának

Egy kutatás elsőként talált összefüggést a terhesség alatti elhízás és a súlyos ideg-fejlődési rendellenesség, az autizmus kialakulása között – írja  a nol.hu.

A Pediatrics nevű szaklapban publikált tanulmány azt állítja, hogy az elhízás 67%-kal növeli az autizmus kockázatát, valamint hatására kétszer gyakrabban fordulnak elő egyéb fejlődési rendellenességek.

A kutatók arra még nem találtak magyarázatot, hogy a terhesség alatti elhízás miért növeli az autizmus előfordulásának gyakoriságát, de hipotéziseik vannak. Az egyik szerint a terhesség során felszedett nagymértékű túlsúly (16 kiló vagy anál több) megemeli a vércukorszintet és gyulladásos folyamatokat indít el a szervezetben, ez a kettő pedig káros hatással van a magzat agyának fejlődésére – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.