hirdetés
2024. július. 16., kedd - Valter.
hirdetés

 

Áttörés jöhet a lombikbébi eljárásokban

Az Oxolife orális gyógyszere, az OXO-001 ígéretes eredményeket mutatott az embrióbeültetés sikerességének növelésében, közli a 24.

A meddőség világszerte nagyjából minden hatodik embert érint reproduktív éveiben. A lombikbébi eljárások térnyerése ellenére (amelyből évente több mint 3 millió ciklust hajtanak végre) azonban továbbra is fennáll a sikeres embrióbeültetés kérdése, írja az Interesting Engineering nyomán a 24. Az Oxolife spanyol biotechnológiai cég elkészített egy orális gyógyszert, az OXO-001 pedig ígéretes eredményeket mutatott az embrióbeültetés sikerességének növelésében az in vitro megtermékenyítés (IVF) során.

A kísérlet során az új IVF-gyógyszer „7 százalékkal növelte az élveszületések számát”.

A kísérletben 96 40 év alatti nő vett részt, akik mindössze egy embrióátültetésen estek át. A résztvevőket ezután két csoportra osztották: 42-en placebót, míg 54-en napi kezelést kaptak. Az eredmények alapján az orális gyógyszert szedő csoport szignifikánsan jobb terhességi arányt mutatott (76 százalék), mint a placebo csoport (52 százalék).

A készítmény közvetlenül a méh nyálkahártyáján fejti ki hatását, így fogékonyabbá teszi a beültetett embriót. A cég a gyógyszer pontos mechanizmusát nem árulta el, írja a lap.

(forrás: 24.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink