hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Átstrukturálja működését a Fejér Megyei Szent György Kórház

A betegérdek elsődlegessége mellett a működési struktúra átalakítása, a szakmaiság követelményeinek érvényesítése, a gazdasági krízishelyzet felszámolása, a sürgősségi betegellátás fejlesztése a legfontosabb cél a Fejér Megyei Szent György Kórházban - mondta az intézmény közelmúltban kinevezett főigazgatója szerdán összintézményi értekezleten.

A székesfehérvári intézménynek mintegy 2,5 milliárd forint tartozása van, s ezzel "toplistás" a hazai kórházak között. A gazdasági krízishelyzet kezelésére a fenntartó Fejér Megyei Közgyűlés önkormányzati biztos kirendeléséről döntött - tájékoztatta a kórházi dolgozókat Csernavölgyi István.

A főigazgató elmondta: némileg enyhítheti a problémát, ha a kórházak központi konszolidációja kapcsán még az idén extra finanszírozáshoz juthat az intézmény.

A gazdasági krízishelyzet megszüntetése mellett kiemelt feladata az intézménynek a sürgősségi betegellátás fejlesztése, a létszám- és működési gondok megoldása, valamint a zavartalan működése érdekében integrált modell bevezetése.

A szakmaiság erősítését az intézményszintű esetmegbeszélések és a konzíliumok rendszerének visszaállításával, illetve gyakoribbá tételével is akarja növelni a kórház.

A laboratóriumi és ultrahangvizsgálatok hosszú várólistáját az alapellátás, valamint a városi rendelők lehetőségeinek kihasználásával csökkentenék.

A működési struktúra átalakítása már megkezdődött. Ez azonban nem létszámleépítést, hanem bizonyos pozíciók megszüntetését, az adminisztráció átszervezését jelenti - mondta a főigazgató.

Az összintézményi értekezleten részt vett Brájer Éva (Fidesz), Székesfehérvár alpolgármestere is; hangsúlyozta, hogy a városi önkormányzat a kórházzal kapcsolatos problémák megoldásában kész az együttműködésre.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink