hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Átmenetileg leáll a gyermek intenzív Békéscsabán

Június 23-tól tizenegy napra bezár a békéscsabai Békés Megyei Központi Kórház gyermek intenzív osztálya – írja az Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján a Mérce.

Az ellátásra szoruló gyerekeket az Alföld más, távoli pontjain működő intézmények kell hogy ellássák a vonatkozó időszakban – derül ki a Facebook-on nyilvánosságra hozott, az NNK által kiadott hartározatból.

A 11 napos szünet oka a Müller Cecília országos tisztifőorvos és Paphalmi Rita főosztályvezető kézjegyével, ellátott, június 20-ai keltezésű levél szerint, hogy „minden évben szükséges a klímarendszer karbantartását és szűrőcseréjét végrehajtani. Ennek ütemezett végrehajtását kezdtük meg 2022. június hónapban" – ismertette a bejegyzést a Mérce.

„A Békés Megyei Központi Kórház Gyermekgyógyászati osztályán PIC/NIC és gyermek intenzív részleg is működik, a két részlegen felváltva végezzük el a szükséges karbantartásokat. Az érintett időszakban az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt intézményekbe, így a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központba, vagy a Bács-Kiskun Megyei Kórházba szállítja a gyermek intenzív ellátást igénylő betegeket.

A lap megkereste az érintett kórházat, amely azt válaszolta: "Az Ön által említett bejegyzésben megfogalmazott állításokkal ellentétben a betegérdekek nem sérülnek, az NNK kijelölő határozata éppen azt a célt szolgálja, hogy az átmeneti időszak alatt is folyamatos és zavartalan legyen a térség egészségügyi ellátása. Fontos hangsúlyozni továbbá, hogy a biztonságos működéshez elengedhetetlen a központi klíma karbantartása és a szűrő cseréje, ez mind a betegek, mind az ott dolgozók védelmét szolgálja.”

(forrás: Mérce)
hirdetés

Könyveink