2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.
hirdetés

Amikor világszerte felemás zokniba bújnak az emberek

Március 21-e a Down-szindróma Világnapja. Ezen a napon világszerte felemás zokniba bújnak az emberek, hogy ezzel is kifejezzék együttérzésüket és elfogadásukat a Down-szindrómával élők iránt.

Fontos lenne, hogy mindenki tudja: a Down-szindróma nem betegség, hanem egy állapot, amit egy genetikai rendellenesség okoz. Nyitottsággal, közös programokkal sokat tudunk tenni azért, hogy a Down-szindrómával élő emberek is aktív és egyenjogú tagjai lehessenek a társadalomnak, közölte a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

A Down Alapítvány minden évben március 21-én megünnepli a Down-szindróma Világnapját. Az idei duplán ünnepnap az alapítvány életében, hiszen, a világnapi események mellett ezen a napon kerül sor az alapítvány új szolgáltató centrumának ünnepélyes megnyitójára is.

A Világnapot a Zuglói Civil Házban zenés színdarabbal, az újbudai, a kőbányai és rákospalotai szolgáltató centrumban egész napos programsorozattal ünneplik a Down-szindrómások. A három intézmény ügyfelei világnapi túrát tesznek a Gellért-hegyre, ahol Összecsengünk címmel közös, "csengő-bongó hangszeres örömünneplést tartanak", áll az alapítvány közleményében.

Rákospalotán összekötik a Világnapot az új napközi otthon ünnepélyes megnyitójával. Az új intézmény negyven családban vagy támogatott lakhatásban élő ember életébe hoz majd pozitív változást.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy az alapítvány ebben az évben is csatlakozott a Down-szindróma Világszövetség kezdeményezéséhez, melynek mottója: "Ne skatulyázz be!" Ebben a kampányban maguk az érintettek vallanak arról, mennyire szeretnék, hogy egyénként, egyenjogú emberként, állampolgárként, partnerként tekintsenek rájuk.

Fotó: downegyesulet.hu
Fotó: downegyesulet.hu

(forrás: MTI-OS)
hirdetés

Könyveink