hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Albert Flórián halála: hülyét csinált magából az ÁNTSZ

Hülyét csinált magából az ÁNTSZ, amikor tagadta, hogy tagadta volna, vizsgálódik Albert Flórián halálának ügyében. Elég lett volna megengedni a legendás futballista kezelését végző klinikának, hogy elmondják: tőlük (eddig legalábbis) senki, semmilyen dokumentációt nem kért be a kezelésről.

Mert eddig ennyi történt.

Viszont totális a kommunikációs zűrzavar. Az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó halálával kapcsolatos vizsgálatról egyelőre csak azt nem tudni, hogy van-e vizsgálat vagy sem.

Beneda Attila kabinetfőnök szombaton a Magyar Nemzetnek megerősítette: a Semmelweis Egyetem szívsebészeti klinikájától bekérik Albert Flórián kórházi ellátásáról szóló dokumentációt, de ezt – mint megtudtuk – hétfőn késő délutánig még senki nem tette meg. Az ÁNTSZ pénteken ugyanis több internetes portálnak, köztük a hvg.hu-nak is cáfolta a vizsgálat elrendelésének tényét, mondván: nem kaptak bejelentéseket, nem folytatnak, és később sem terveznek hasonló vizsgálatot.

Az ÁNTSZ a Magyar Nemzet szombati számában viszont azt tagadta, hogy tagadta volna a vizsgálatot.

Lapunk kérdéseire, hogy van-e vizsgálat, és azt pontosan mi indokolta, milyen gyanú merült fel Albert Flórián orvosi kezelésével kapcsolatban, az ÁNTSZ egyelőre nem válaszolt.

Az egészségügyi államtitkárság közleménye szerint „a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kérte az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy kérje be Albert Flórián betegdokumentációját. Az államtitkársághoz Albert Flórián gyógykezelésének körülményeit firtató sajtómegkeresések érkeztek nem sokkal a halála után. A dokumentumok bekérése kizárólag a tisztánlátást szolgálja. Az államtitkárság az üggyel kapcsolatosan a továbbiakban nem kíván nyilatkozni”.

A családnak nincsenek aggályai a kezeléssel kapcsolatban, nem kértek tisztázó vizsgálatot senkitől. Az operáló orvos, a klinika vezetője viszont nem nyilatkozhat, mert az államtitkárság magához vonta az ügy kommunikációját.

A tárca eljárása azért különösen furcsa, mert amit eddig lehet tudni Albert Flórián kezeléséről és haláláról, az nem ad okot semmiféle vizsgálatra. A legendás futballista 70 éves és súlyos szívbeteg volt. Mire a klinikára került, már sokszor élte át az infarktus tüneteit, szíve alig negyven százalékos teljesítményt nyújtott, a műtét, amit elvégeztek, számára életmentő volt, és sikeres. Az operációt követő harmadik napon azonban ismét infarktust kapott. Ebből azonban a szívét már nem sikerült kihozni, hiába próbálkoztak azonnali katéteres ballonos értágítással, újraélesztéssel. A boncolás sem adott okot arra, hogy igazságügyi boncolást kérjen bárki is.

Danó Anna
a szerző cikkei

(forrás: Népszabadság )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés