hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ajánlást fogadott el a mesterséges intelligenciáról az OECD

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamai a mesterséges intelligencia okozta változások kezdeményező, előremutató kezelését szorgalmazó ajánlást fogadtak el Párizsban, közölte Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, az előremutató fejlesztések mellett rendkívül fontos a mesterséges intelligencia és az adatvagyon hatékony, felelős hasznosítását támogató jogszabályi környezet kialakítása.

Az elfogadott ajánlás kiemeli, hogy a mesterséges intelligenciának a fenntartható fejlődés, az elszámoltathatóság és az emberközpontú értékek mentén megbízhatóan, biztonságosan és átláthatóan, mindenkor az emberek jólétét szolgálva kell működnie. A szöveg hangsúlyozza továbbá a mesterséges intelligenciára fókuszáló kutatás-fejlesztésbe történő befektetéseknek, a digitális ökoszisztéma támogatásának, és a szakmai utánpótlás képzésének jelentőségét is.

Az ajánlás elfogadásával a miniszterek felkérték az OECD Digitális Gazdaságpolitikai Bizottságát, hogy folytassa a mesterséges intelligencia népszerűsítésének és elterjedésének elősegítése érdekében végzett munkáját, és kísérje figyelemmel az ajánlás végrehajtását.

Solymár Károly Balázs kitért arra is, hogy az előremutató eredmények elérése érdekében elengedhetetlen a megfelelő nemzetközi együttműködés. Elmondta, a már 178 tagot számláló magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció élenjáró módon biztosít fórumot a piaci, szakmai és állami szereplők hasznos együttműködéséhez.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!