hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A rendelő sok, a gyerekorvos kevés

A gyermekorvosi ellátás struktúrája rövid időn belül fenntarthatatlanná válik, ezért koncentrálni kell a feladatokat – hangzott el a Klubrádióban.

Vészhelyzet van, a gyermekorvosok negyven százaléka nyugdíjas, húsz százalékuk 70 évnél idősebb, így az ellátás struktúrája rövid időn belül fenntarthatatlanná válik – mondta a gHázi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Klubrádióban, szerinte koncentrálni kellene a feladatokat.

Ezernégyszáz orvos látja el a gyerekek 75 százalékát – vagyis ennyi gyógyító jut a közel kétmillió 18 év alatti háromnegyedére –, ám még ez se lenne feltétlenül kevés, ha az orvosok nem rossz struktúrában dolgoznának, és nem lennének idősek és fáradtak – fogalmazott Póta György.

Több évtizede arról beszélnek, hogy a csoportmunka a jövő útja. Póta György szerint ha egy kerületben egy központi, vagy egy városban egy-két nagyobb rendelő lenne, ahol közösen dolgoznának, az folyamatos ellátást tenne lehetővé, nem csak 3-4 órás rendelési időket. Ezzel szemben ma az „apró” (egy-két orvost foglalkoztató) házi gyerekorvosi rendelők a jellemzők, de az ellátásnak ez a módja már most se nagyon működik, belátható időn belül egyáltalán nem fog.
(forrás: Klubrádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés