hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

A hosszú élet titka a szív egészségének megőrzése

Gregory Katz, a NYU Langone kardiológusa szerint az emberek gyakran túl későn kezdenek el foglalkozni szívük egészségével,írja a Pénzcentrum.

A szakértő szerint a betegek egy része halogatja a gyógyszeres kezelés lehetőségét, helyette abban reménykedik, hogy a gyógyszerek alkalmazását megelőzően életmódváltással csökkenthetik a betegségek kockázatát.

Katz szerint a tartós változás kulcsa a kis, fenntartható lépésekben rejlik: az egyik legkézenfekvőbb módszer gyanánt említi például az üdítőitalokból eredő cukorbevitel csökkentését.

A szakértő felhívja a figyelmet arra is, hogy ha egyszerre túl sok változtatást próbálunk megvalósítani, az akár hátráltathatja  is cél elérésében. Szerinte elsősorban az édes üdítőitalok és az alkohol fogyasztásának csökkentése lehet az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy javítsunk táplálkozásunk minőségén, és hogy támogassuk szívünk egészségét.

Katz szerint ezeknek a mellőzése nem csak egy egyszerű lépés lehet afelé, hogy jobban vigyázzunk szívünk egészségére: a korlátozás által normalizálhatjuk vérnyomásunkat és koleszterinszintünket is, írja a Pénzcentrum.

(forrás: Pénzcentrum)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés