hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A győri kórház átvenné a fővárosban kezelt kislányt

A győri kórház átvenné a bábolnai balesetben megsérült, Budapesten kezelt belga kislányt, hogy együtt lehessenek testvérével - közölte a fővárosi Heim Pál gyermekkórház hétfő reggel.

A Heim Pál kórház tájékoztatása szerint az intenzív osztályon kezelt ötéves kislány állapota tovább javul, ezért a napokban felveszik a kapcsolatot a testvérét ellátó győri kórházzal, hogy az esetleges áthelyezést egyeztessék. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház felajánlotta, hogy - amint a kislány állapota engedi - átveszik őt, hogy a gyerekek együtt lehessenek - olvasható a közleményben.

A belga állampolgárságú család július 9-én az M1-es autópálya 88-as kilométere közelében szenvedett balesetet. Autójuk Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, amely megdobta, így a jármű átrepült a korláton és az autópálya Győr felé vezető oldalán egy kamionnak csapódott. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves asszony a helyszínen meghalt, három gyermek és 33 éves apjuk súlyos állapotban került kórházba.

Az egyik gyermek, egy hétéves kisfiú, aki a balesetben agysérülést szenvedett, múlt szerdán a győri kórházban meghalt. A gyermekek apja egy héttel a baleset után halt bele sérüléseibe.

A hattagú családból csak a hároméves kislány és a ötéves nővére maradt életben, akit múlt csütörtökön vettek le a lélegeztető gépről. A győri kórház közlése szerint, a náluk ápolt betegen további műtéteket kell végrehajtani.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségén elmondták, hogy a család tagjai valamennyien koszovói származású belga állampolgárok.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés