hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A főigazgató szerint nem szűnt meg, csak átalakult az ajkai SBO

Röst Zsáklin, az ajkai sürgősségi osztályvezető főorvosa sírva beszélt az RTL Híradójának kamerája előtt az őket körülvevő helyzetről.

Március elején megszűnt a sürgősségi osztály az ajkai Magyar Imre Kórházban. Szerdán, március 15-én délelőtt ezért tüntetők sokasága gyűlt össze az intézmény épülete előtt a nemrég felújított osztály bezárása ellen tiltakozva – derült ki az RTL Híradójából.

Röst Zsáklin, a sürgősségi osztályvezető főorvosa sírva beszélt a helyzetről:

Mi, az osztályom összes dolgozója, az összes nővér és az összes orvos a megváltozott körülmények ellenére ugyanúgy felveszi mindennap a munkát – fogalmazott. Hozzátette, egyetlen beteg sem maradt ellátatlanul az elmúlt két hétben.

Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója tagadta, hogy megszűnt volna a sürgősségi betegellátás a kórházban, szerinte adminisztrációs intézkedés történt, „miszerint a sürgősségi betegellátási osztály sürgősségi betegfogadó-hellyé alakult át”.

Ez az átalakulás, úgy látszik, hogy az emberekben, azt az érzést keltette, ami téves, hogy megszűnt az ajkai kórházban a sürgősségi betegellátás. Ez nem így van – értelmezte a helyzetet a főigazgató.

(forrás: RTL.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink