2024. augusztus. 08., csütörtök - László.
hirdetés
hirdetés

53. Orvos Tenisz Világbajnokság: magyar sikerek is születtek

Július 27. és augusztus 2. között Budapest adott otthont az 53. Orvos Tenisz Világbajnokságnak, amelyet a Semmelweis Egyetem szervezett.

1998 óta először rendezték hazánkban a nagy múltú világversenyt, amire idén több mint 350 résztvevő érkezett a világ 25 országából. A megmérettetésen kiváló magyar eredmények születtek: összesen 13 arany mellett számos ezüst- és bronzéremnek is örülhettek a szurkolók, a magyar férfiak pedig a Nemzetek Kupájában is győzedelmeskedtek. A világbajnokság kísérőprogramjaként angol nyelvű tudományos konferenciát szerveztek sportorvosi témában a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján.

Párosban 7 női, 9 férfi, míg vegyespárosban 8 korcsoport volt, emellett a Nemzetek Kupájában is összecsaptak a résztvevők. Csaknem 500 érmet osztottak ki. A világbajnokságon nemcsak orvosok és fogorvosok indulhattak, hanem külön kategóriában a családtagjaik is. A mérkőzések két helyszínen, a Park Teniszklubban és a Muskétás Teniszcentrumban zajlottak. A Nemzetek Kupájában a magyar férfiak győzedelmeskedtek, férfi egyesben pedig Szappanos Márton ért el első helyezést. Összesen 13 magyar vagy magyar érintettségű arany, valamint számos ezüst- és bronzérem született.

A Magyar Orvos Teniszezők Társasága (MOTT) pályázat útján nyerte el a 2024-es Orvos Tenisz Világbajnokság rendezési jogát a World Medical Tennis Society (WMTS)-től, így Magyarország 1990 és 1998 után harmadik alkalommal rendezhette meg a nemzetközi sporteseményt. A Magyar Tenisz Szövetség, valamint a MOTT korábban együttműködési megállapodást kötött a Semmelweis Egyetemmel, az intézmény sportklubjával, és a Semmelweis Egészségügyi Kft.-vel a szervezési feladatok ellátására.

A teljes információ

Fotó: Semmelweis Egyetem
Fotó: Semmelweis Egyetem

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink