hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

10 éves a Bátor Tábor Alapítvány

A daganatos és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak ingyenes élményterápiás táborokat szervező alapítvány, az eddig eltelt 10 év alatt több mint 3000 táborozót fogadott.

A történet 2001-ben, 70 daganatos beteg gyermek táborozásával kezdődött, lelkes szakemberek összefogásának köszönhetően. Már az ekkor szervezett két turnus is fantasztikus hatással volt a táborozó gyerekekre. Ez a siker motiválta az alapító szakembereket arra, hogy a programot egyre több gyermek bevonásával tovább fejlesszék. Ennek köszönhetően mára évente 11 turnusban 620 táborozó érkezik a Bátor Táborba. A magyar résztvevők mellett két turnusban lengyel, cseh és szlovák gyerekeket is vendégül látnak akik a különleges programokból meríthetnek erőt a gyógyuláshoz. Ahogy az egyik daganatos beteg táborozó megfogalmazta: „a Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz a gyerektől.”

A kapacitás növekedését nagylelkű magán és vállalati felajánlások tették lehetővé, a Janssen évek óta a Bátor Tábor támogatója. A Hatvanban található állandó táborhely újjáépítése állami támogatás nélkül valósult meg. Az egykori alkotótábort mára teljesen átalakították, így az mindenben a beteg gyerekek speciális igényeit szolgálja, egy igazi csodavilág.

"A Bátor Tábor napjainkban Magyarország egyik modellértékű intézménye, mely tábori gyógykezelést valósít meg a legnagyobb biztonságban, szinte láthatatlan egészségügyi felügyelet mellett." – mondja dr. Kardos Mária, mohácsi főorvos, az alapítvány egyik önkéntes segítője. A Bátor Tábor minden hazai onkológiai és számos más gyerekgyógyászati központtal kapcsolatban áll. Ez garantálja, hogy a kiválasztást olyan szakemberek végzik, akik a gyermeket, családot és problémáikat a legjobban ismerik.

A Bátor Táborban a programok mozgatórugói önkéntesek, évente 450-en segítenek az élményterápia megvalósításában. 2011 nem csupán a kerek születésnap miatt különleges a Bátor Tábor számára, hanem azért is, mert ezt az évet az Európai Bizottság az Önkéntesség Európai Évének nyilvánította. Az alapítvány ebben az évben az eddigi támogatások mellett önkéntesei munkájukat is szeretné megköszönni.

"Örömmel gondolunk a Bátor Tábor mögött álló 10 év minden percére. Eddigi eredményeinkre építve célul tűztük ki, hogy táborozóink létszámát megduplázzuk. Az előttünk álló tíz évben összesen legalább további 6000 gyereket szeretnénk fogadni. Ehhez széles körű társadalmi összefogásra van szükség! Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak küldetésünkhöz kisebb-nagyobb támogatással, adójuk 1 százalékának felajánlással, önkéntes munkával vagy a Facebook csapatunkhoz való csatlakozással.” – nyilatkozta Molnár Attila, a Bátor Tábor ügyvezetője.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés