hirdetés
2021. szeptember. 19., vasárnap - Vilhelmina.
hirdetés

Újdonságok az akut tüdőembólia diagnózisában és kezelésében: az ESC/ERS 2019-es irányelve

2000., 2008. és 2014. után a European Society of Cardiology a European Respiratory Society-vel együttműködésben 2019-ben is megjelentette új tüdőembólia (TE) guideline-ját. Az irányelvben – mind a TE diagnosztikájában, mind a terápiájában – több olyan újdonság is szerepel, melyek a mindennapi gyakorlat számára is változást hozhatnak. Jelen összefoglalásban ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Jassó István, DPC-OHII I. Belgyógyászati és Angiológiai Osztály
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

E havi szerkesztőnk

Dr. Marozsán Ibolya

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1974-ben végeztem summa cum laude minősítéssel. A későbbiekben belgyógyászatból és kardiológiából, majd tüdőgyógyászatból szereztem szakvizsgát. Fő érdeklődési területem mindig a kardio-pulmonológia határterülete volt. Ilyen témakörökben számos előadást tartottam magyar, angol és német nyelven, illetve ezek írásos formában is megjelentek különböző folyóíratokban. Legutolsó munkám  a  Szív és érgyógyászat tankönyv /2020/   "Mellkasröntgen a kardiológiában" fejezetének a megírása volt.
hirdetés