hirdetés
2018. április. 22., vasárnap - Csilla, Noémi.

Pitvarfibrilláló betegeknél a vérzés kockázatáta miatti félelem nem lehet automatikus oka az antikoaguláció elhagyásának.

Az új klinikai vizsgálati adatok tükrében, PCI-n áteső AF betegek antitrombotikus kezelésében a DOAC + P2Y12 gátló kettős kezelés a hagyományos, KVA alapú kezeléssel összehasonlítva csökkenti a vérzéses szövődmények kockázatát, miközben hasonló hatékonysággal előzi meg a tromboembóliás szövődményeket.

Az aritmiával jelentkező törékeny betegek esetén fennálló komplex klinikai állapot integrált, multidiszciplináris megközelítést igényel mind a ritmuszavarok kezelése, mind az implantálható eszközök alkalmazására hozott döntés terén.

Az idős betegek 25-65%-a nem kap alvadásgátló kezelést, mivel a kezelőorvos azt nem tartja biztonságosnak, azonban a DOAC kezelések megjelenése a K-vitamin antagonisták hatékony, és biztonságos alternatíváját jelentik ebben a populációban.

A gasztrointesztinális vérzés növeli a mortalitás kockázatát antikoagulált betegek esetén, ami kiemeli a prevenció fontosságát.

A ROVAT TÁMOGATÓJA

E havi szerkesztőnk

Dr. Sármán Balázs Ph.D.

 

Uzsoki Kórház kardiológia részlegvezető főorvos

 

Életrajz>>>