hirdetés
2021. január. 27., szerda - Angelika.
hirdetés

Aktuális kvíz

A PCI utáni kettős trombocyta agregáció gátló (DAPT) kezelés célja , a stent trombosis ,az atherosclerotikus eredetű ishémiás események és a kardiovaszkuláris halálozás csökkentése (1).Az ishémiás szívbetegség miatt PCI-n átesett beteget kb. 5-10% nál a társuló paroxizmális, vagy permanens pitvarfibrilláció miatt, a kardiovaszkuláris embolia megelőzésére, hosszútávú orális anticoaguláns kezelésre is szükség van.(2) A K vitamin antagonista típusú orális véralvadásgátló ( OAC ) és a trombocyta agregáció gátlók (TAG) együtt adása azonban  a vérzés kockázatát emeli, az OAC mellé adott egy trombocyta agregáció gátló közel kétszeresére, az OAC mellé adott DAPT pedig közel négyszeresére emeli ennek a kockázatát

hirdetés

E havi szerkesztőnk


 

Dr. Jassó István

 

1987-ben érettségiztem a budapesti József Attila Gimnáziumban.

1994-ben szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen summa cum laude minősítéssel.

1995-től a Szent István Kórházban (ma: Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet) dolgozom előbb a IV. Belgyógyászati-Angiológiai, majd 2013-tól az I. Belgyógyászati, jelenleg I. Belgyógyászati és Angiológiai Osztályon, az Angiológiai Részleg vezető főorvosa vagyok.

2000-ben belgyógyászatból szereztem szakorvosi képesítést, 2003-ban elnyertem a „Belgyógyászati angiológia minősített orvosa”, majd 2016-ban a „Belgyógyászati angiológia szakorvosa”, 2010-ben a „Magyar Atherosclerosis Társaság Lipidológus orvosa” címet. 

Tagja vagyok a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaságnak és a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságnak, utóbbinak 2019-től vezetőségi tagja.