hirdetés
2022. június. 27., hétfő - László.
hirdetés

Egy különleges nap: vért vesznek a múzeumban

Az ország első gyógyszerészeti kiállítóhelye, a soproni múzeumhoz tartozó Patika-ház bekapcsolódott az országos patikanap szerdai programjába – tudósít az MTI.

A soproni gyógyászat és gyógyszerészet múltját bemutató kiállítótérben a féldrágakövek, a drágakövek és a különféle ásványok gyógyításban betöltött évezredes szerepéről hallhatnak előadást délelőtt az érdeklődők. Ugyancsak a délelőtti órákban vércukorszintmérésre várják az állandó kiállítás helyszínére a soproniakat - mondta Tóth Imre, a soproni múzeum igazgatója az MTI-nek.

Délután a Patika-ház javára jótékonysági koncertet adnak helyi művészek Kárpáti Sándor soproni zeneszerző kompozícióiból a város másik gyógyszertárában, az Arany Kígyóban. A bevételből szeretnék megújítani az 1968-ban megnyílt állandó kiállítás tablóit és posztamenseit – ismertette az igazgató.

A gyógyszerészeti múzeumnak otthont adó műemlékház falai között a XVII. század derekától működött patika Sopronban. Az ott látható tárgyi emlékek képet adnak a gyógyászat évszázados fejlődéséről, az időről időre változó gyógymódokról.

A patikanapot szerdán már kilencedik alkalommal rendezik meg országszerte. Ilyenkor általában egyes kiemelt témákban bővebb szakmai tanácsadással, szűrésekkel várják a betérőket a gyógyszertárak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink