hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Újragondolják az eutanázia szabályait?

Megvizsgálja az egészségügyi államtitkárság, hogy érdemes-e változtatni az eutanázia szabályain. A Házon kívül című műsor csütörtökön mutatta be azt a gyógyíthatatlan férfit, aki szeretne meghalni, mert elviselhetetlen a helyzete.

16 éve él kórházi ágyban, lélegeztető gépen Nagy Károly. A férfi gyógyíthatatlan beteg, izomsorvadása van. „Ez egy olyan betegség, ami szépen lassan meg fog ölni” – mondja.

Az RTL Klub Házon Kívül című műsora csütörtökön mutatta be Nagy Károly esetét. Ő azt akarja elérni, hogy az orvosok segítségével fájdalom nélkül meghalhasson. Az aktív eutanáziát azonban Magyarországon törvény tiltja. Halálos beteg csak a kezelést utasíthatja el, és azt is csak akkor, ha az orvosok szerint rövid időn belül biztosan meghalna. De a törvény nem mondja ki, hogy mi is az a rövid idő.

Nagy Károly választhatná azt, amit sok halálos beteg választ Nyugat-Európában. Svájcban több klinika segít abban, hogy a halálos betegek fájdalom nélkül meghaljanak. De ez egyrészt sok pénzbe kerülne, másrészt azt a rokonát vagy ismerősét, aki ebben segítene neki, Magyarországon biztosan felelősségre vonhatnák.

Az egészségügyi államtitkárság azt közölte az RTL Híradóval: megvizsgálják a mostani szabályokat, és azután eldöntik, hogy érdemes-e azokon változtatni.

(forrás: RTL Klub)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés