2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Sokan kórházban töltötték az ünnepeket

Bár az intézményekből akit csak lehetett, hazaengedtek, de vannak, akik ilyenkor sem hagyhatják el a kórházat, adta hírül az M1 Híradó.

Az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek, hogy könnyebbé és hangulatosabbá tegyék ezt az időszakot. Nem mindenkinek jelent ez viszont szomorúságot, idén is több gyermek született éppen karácsonykor – közölte az M1 Híradója.

Karácsonyi dekorációt kapott a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház újszülött osztálya. A nővérek minden évben így teszik hangulatosabbá a helyiségeket a karácsonyi időszakra. A folyosón egy karácsonyfa is pompázik, amelyet a dolgozók és a kismamák díszítettek fel közösen. Az osztályon az ünnepek alatt csak a sürgős szüléseket végzik el.

Az ünnepi időszak alatt akit lehet, hazaengednek a kórházból. Csak azok maradnak, akik vagy szociális okok miatt nem tudnak otthon maradni karácsonykor, vagy pedig olyan kezelésre szorulnak, amely napi szintű kórházi ellátást igényel.

A debreceni Kenézy Gyula Kórház hospice osztályából szentestére a betegek állapota miatt csak egy pácienst tudtak hazaengedni a családjához. A bent maradt mintegy tíz betegnek pedig idén is próbálták családiasabbá varázsolni a környezetet az ünnepre.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink