hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ünnepek: ügyeleti rend lesz a gyógyszertárakban

Ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak a karácsonyi ünnepek alatt, közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A közlemény szerint december 24-én a pihenőnapokon is működő gyógyszertárak általában 12 óráig tartanak nyitva. 25-én és 26-án a 0-24 órás és az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Szilveszterkor a szokásos hétköznapi vagy rövidített nyitvatartás szerint 14 óráig lehet gyógyszert venni a patikákban, míg január 1-jén csak a 0-24 órás és az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak működnek.

A patikák betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvashatóan jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, továbbá a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso oldalon lehet tájékozódni.

Felhívták a figyelmet arra is, az ünnepnapok torlódása miatt kiemelt fontosságú, hogy mindenkinél legyen elegendő rendszeresen szedett készítményeiből és készüljünk fel nem várt helyzetekre is. Azt javasolják, hogy ellenőrizzük az otthon tartott láz- és fájdalomcsillapító szereket, torokfertőtlenítőt, orrcseppet és köptetőt, valamint a gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítményeket.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés