hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Így készül az ünnepekre az egészségügy

Az ügyeletes kórházi ellátásokról a mentok.hu oldalon lehet tájékozódni, mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Az átlagos létszámmal készül a karácsonyi ünnepekre az Országos Mentőszolgálat, különböző váltásokban nagyjából 1500 mentős lesz szolgálatban, mondta az InfoRádiónak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Megerősített szolgálattal, plusz kocsikkal és külön mentési tervvel inkább a szilveszterre készülnek, elsősorban a fővárosban, mivel ekkor elképesztően megnő a mentők esetszáma. Néhány óra alatt kapnak annyi riasztást, mint máskor 12 óra alatt.

A szóvivő szerint a megszokott ügyeletek az ünnepek alatt is ugyanúgy működnek majd, mint egy átlagos hétköznapon. Ha ennél súlyosabb a baj, és kórházi kezelést igényel, akkor az ügyeleti rend szerinti kórházakban karácsonykor és szilveszterkor is várják a segítségre szoruló betegeket. A sürgősségi osztályok is működnek.

Annak eldöntéséhez, hogy melyik intézmény mikor illetékes, a szóvivő a fővárosi beutalási rend tanulmányozását ajánlotta a budapesti és az agglomerációban élő betegek figyelmébe. Erről az OMSZ honlapján lehet részletesebben tájékozódni. Emellett van egy telefonszám, a 06 1 311 6000 ez az úgynevezett Központi Ágynyilvántartó száma, ott telefonon is szívesen adnak felvilágosítást a betegeknek.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink