2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Oktató osztály címet kapott a Bajcsy fül-orr-gégészete

Bodnár Attila főigazgató a Bajcsy-Zsilinszky Kórház fejlődésének újabb lépését jelenthette be, az intézet hatodik osztálya lett egyetemi oktató osztály.

A kórház Fül-Orr-Gége Osztálya nemzetközi és hazai szinten is elismerést vívott ki az ott folyó gyógyító és megelőző tevékenységével. A páciensek körében eredményesen végzi évente fej-nyak rákszűrési programját is.

Az intézet nagy szakmai érdeklődés mellett rendezte meg tavaly a Magyar Tudomány Napja alkalmából Bodnár Attila főigazgató elnökletével „A fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti ellátás fejlődése a Bajcsy Kórházban: új módszerek, új eredmények” címmel tudományos ülését. Az idei Semmelweis-napi tudományos konferencián is válogatást mutattak be az osztály profiljából, a legújabb eljárásokból.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet hat osztálya rendelkezik immár egyetemi oktató osztályi kinevezéssel: I. Belgyógyászati Osztály, III. Belgyógyászati Osztály, Fül-Orr-Gégészet, Immunonephrológia, Neurológia és a Sebészet.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 2018 novemberében megkapta a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórháza címet. Ennek célja, hogy az arra alkalmas egyetemen kívüli egészségügyi intézmények részt vegyenek az orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában, illetve ezen oktatóhelyek erkölcsi elismerésben részesüljenek.

hirdetés

Könyveink