2021. december. 03., péntek - Ferenc, Olívia.
hirdetés
hirdetés

Emlősebészeti részleg Miskolcon

Új profillal bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tevékenysége, közölte a Borsodhír.

Az általános sebészeti osztályon belül létrehoztak egy emlősebészeti részleget. A kórházban  igyekeznek megteremteni annak a lehetőségét, hogy egy az Onkológiai Intézetben egyedüliként működő osztályhoz hasonlóan, Onkoplasztikai Rehabilitációs Sebészeti Osztály jöjjön majd létre. A cél érdekében 2019. június 3-tól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Semmelweis Tagkórházának telephelyén működő Emlő Ambulancia átkerül a Szentpéteri kapui telephelyre. Ezzel egyidejűleg a Semmelweis Tagkórház telephelyén végzett emlő- és bőrsebészeti beavatkozásokat a Megyei Kórházban végzik majd el.

Az új részleg egyesíti az eddig külön végzett plasztikai sebészeti tevékenységet és a teljes körű, kornak megfelelő onkológiai – sebészeti hátteret, ezzel megteremti egy későbbi centralizált emlő – és lágyrész-onkosebészeti önálló osztály kiépülését. A betegek ennek köszönhetően egy helyen jutnak hozzá az emlő- és bőrsebészet teljes palettájához, itt történhet az utókezelés, illetve az onkológiai ellátás is. A tevékenységet továbbra is ugyanazon sebész, plasztikai sebész és onkológus kollégák végzik, akik eddig a betegeket ellátták.

A fekvőbetegek elhelyezése a sebészeti osztály felújított onkosebészeti épületében, külön erre kijelölt kórtermekben történik majd. A korábban a Semmelweis Tagkórházban működő Emlő Ambulancia szintén a Megyei Kórház Onkosebészeti Épületébe kerül át. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a hét minden napján lesz rendelés, írja a lap.

(forrás: borsodhir.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Átlagemberként egyelőre továbbra is azt tehetjük mint eddig: ne hagyjuk terjedni (maszk, közösségi rendezvények kerülése, légzési és kézhigiénia, stb.), éljünk az oltás lehetőségével és figyeljünk oda az aktuális intézkedésekre.

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.