hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Saját forrásból fejlesztett a miskolci kórház

Új rendelőkkel és eszközökkel bővült a kardiológiai szakellátás Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

A beruházás kiemelten fontos a borsodi megyeszékhelynek és a megyének egyaránt, tekintettel a népegészségügyi adatokra, valamint az egészségügyi intézményhez tartozó betegek igen magas számára – mondta Révész János főigazgató a 70 millió forintos saját forrásból megvalósult beruházásról szóló hétfői sajtótájékoztatón. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a kapacitás bővülhet, de a komfortérzet is jelentősen javulhat – tette hozzá.

Ebben a régióban magas a szív- és érrendszeri okokból bekövetkező halálozások száma, ezért rendkívül fontos, hogy ezen a területen javuljon az ellátás színvonala, hatékonyabbak legyenek a kezelések. A fejlesztések ezt a célt szolgálták – emelte ki a főigazgató, aki szólt arról is, hogy hat új, korszerű berendezésekkel ellátott rendelőt alakítottak ki a belgyógyászati tömbben, ez a járóbeteg-ellátási kapacitást jelentősen növeli. A fejlesztések folytatódnak, hamarosan megújul a katéteres laboratórium műszerparkja is.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink