2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Kitüntették a családorvost, aki felismerte az első magyarországi koronavírus-esetet

Palkó Judit, a Közraktár utcai rendelő családorvosa évek óta ellátja a Semmelweis Egyetem külföldi diákjait is, írja a hvg.hu.

Pro Sanitate, a kerület legjobb egészségügyi dolgozóinak járó díjjal tüntette ki a koronavírust Magyarországon elsőként diagnosztizáló kerületi háziorvost Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Palkó Judit, a Közraktár utcai rendelő családorvosa évek óta ellátja a Semmelweis Egyetem (SE) külföldi diákjait is, így fedezte fel márciusban, hogy az egyik iráni orvostanhallgatónál fennáll a koronavírus gyanúja. A pácienst azonnal szűrésre küldte.

A családorvost korábban a Semmelweis Egyetem is kitüntette, a Pro Universitate érdemrendet az intézmény rektora, Merkely Béla adta át Palkónak.

Baranyi Krisztina a kerület egy másik egészségügyi dolgozóját is Pro Sanitate díjjal jutalmazta: Szarvas Krisztina egészségügyi asszisztens 31 éve dolgozik a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat sebészetén. A szakember a járvány három hónapja alatt az Országos Korányi Intézetben teljesített az állam által kirendelt ápolóként szolgálatot, miután a Pesti Úti Idősek Otthonából ide szállított koronavírusos betegek ellátására nem állt rendelkezésre elegendő szakképzett munkaerő. A kirendelés alatt a 16 éjszakás és 7 nappalos, 12 órás műszakot dolgozott le, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink