2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Átadták a Junior Prima Díjakat a magyar tudomány kategóriában

Idén is tíz fiatal tudós munkáját ismerték el Junior Prima Díjjal a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által támogatott magyar tudomány kategóriában.

A Prima Primissima Díj alapítói 2007-ben döntöttek úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott a Magyar Fejlesztési Bank, amely társalapítóként vett részt a Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategóriájának megalapításában.

A hagyományoknak megfelelően a díjazottak idén is az egyes tudományterületek szaktekintélyei választották ki az MFB felkérésére. Az idén tizenhatodik alkalommal odaítélt elismerést olyan 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

Ebben az évben Bódi Attila (csillagászat), Fliszár-Nyúl Eszter (toxikológia, farmakokinetika), Horváth Zsolt (pszichológia), Karády Júlia (orvostudomány), Kecsenovity Egon (vegyészet), Koók László (bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok), Mayer Martin János (műszaki tudományok/energetika), Mészáros-Molnár Kinga (biológia), Thiering Gergő (fizika), Tóth Gergő (közgazdaságtan, hálózatkutatás) kapta az elismerést.

A Junior Prima Magyar Tudomány kategóriában az MFB 2-2 millió forinttal támogatja a díjazottakat.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink