2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Aggodalomra adhat okot a mű variáns?

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) annak ellenére vélekedik így, hogy egyelőre nincsen jele annak, hogy a mű átvenné a deltától a domináns szerepet, írja az Infostart.

A WHO a közelmúltban az érdeklődésre okot adók sorába illesztette be a variánst, amelyet 2021 januárjában Kolumbiában fedeztek fel, és B.1.621 néven is ismerhető. Az EMA, miközben leginkább a deltát figyeli, más, olyan variánsokkal is foglalkozik, amelyek terjedhetnek, köztük a Peruban azonosított lambdával és a művel, mondta Marco Cavaleria, az EMA vakcinastratégiáért felelős vezetője.

A mű nagyobb aggodalomra ad okot az immunitás potenciális megkerülése miatt, mondta el Cavaleri.

Az amszterdami székhelyű szabályozó hatóság, amely a 27 országot tömörítő EU gyógyszereit ellenőrzi, megbeszéléseket fog folytatni a vakcinák fejlesztőivel arról, hogy a jelenlegi oltások mennyire hatékonyak a mű variánssal szemben, tette hozzá a MedicalXpress cikke szerint, amelyet az Infostart idéz.

Azt kell azonban mondanom, hogy egyelőre nem rendelkezünk olyan adatokkal, amelyek azt mutatnák, hogy a mű aggasztó mértékben terjedne, és hogy esélye lenne arra, hogy domináns törzsként megelőzze a deltát - fogalmazott kiegészítésképp.

(forrás: Infostart)

cimkék

hirdetés

Könyveink