hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 547
#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-12-01

A kladribin a sclerosis multiplex kezelésében használható szelektív immunrekonstitúciós terápia, melynek hatása hosszantartó.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-11-29

A Nottingham Egyetem kutatói a Frontiers of Endocrinology folyóiratban közölt cikkükben egy olyan biomarker felfedezéséről számoltak be, amely férfiaknál jó prediktora lehet a magasabb életkorban bekövetkező betegségeknek.

#5
Medical Online >> sponsored
2022-11-18

Az Európai Gyógyszerügynökség Emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP) feltételes forgalomba hozatali engedély* megadását javasolta a Boehringer Ingelheim spesolimab elnevezésű monoklonális antitestének, mint a terápiás csoportban első kezelési lehetőség a generalizált pustulosus psoriasis (GPP) fellángolása esetén felnőtt betegek számára.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-10-28

A héten befejeződik az influenza elleni oltóanyag kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozásegészségügyi orvosokhoz.

#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-10-10

Hogyan kezelték az országok a világjárvány alatt és annak következményeként felmerülő, a fiatalok lelki és érzelmi jóllétével kapcsolatos kihívásokat?

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-10-06

Kezelhetetlensége miatt a veleszületett gerincvelői izomsorvadás több évtizeden át „árva” betegségnek számított, azonban a betegségmódosító gyógyszerek forgalomba kerülésével a 21. század új perspektívát hozott.

#9
Medical Online >> NSAID-ek a gyakorlatban
2022-10-03

A diclofenac az egyik leggyakrabban használt nem szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) szer, mely gyulladáscsökkentő képességén túl fájdalom- és lázcsillapító hatással is rendelkezik. Hatása a ciklooxigenáz-1 (COX-1) és a ciklooxigenáz 2 (COX-2) enzim reverzibilis gátlásán alapul, melynek eredményeképp a prosztaglandin (PG) szintézis blokkolódik (1).

#10
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-09-22

A francia egészségügyi főhatóság engedélyezte az új típusú koronavírus omikron változata ellen is hatásos három oltóanyag használatát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Súlyos betegség vagy meddőség is lehet a következménye a hereproblémák elhanyagolásának.