hirdetés
2022. július. 02., szombat - Ottó.
hirdetés

 

Mutánsokat generál a részbeni átoltottság

A brit újranyitási politikát bírálja nyilvánosan a világ több mint 1200 tudósából álló konzorcium, számol be a CNBC nyomán a Portfolio.

Anglia július 19-én oldotta fel a fennmaradó korlátozások nagy részét, beleértve a kötelező maszkviselést és a társadalmi távolságtartást. Az 1200 tudós fő aggodalma, hogy a feloldások még magas fertőzési arány mellett, egy csak részben vakcinázott populációban történtek, ez pedig különleges környezetet teremt a vírus számára.

Ha egy hatalmas kísérletet terveznék egy veszélyesebb vírus létrehozására, amely képes oltóanyagaink megkerülésére, akkor azt tenném, amit most az Egyesült Királyságban látunk, mondta Michael Haseltine, az amerikai virológus. A lakosság fele beoltott, ami lehetővé teszi a terjedést, és egyben azt, hogy a vírus megtanulja, hogyan kerülje ki a vakcinákat.

Amikor egy személy megfertőződik Covid-19-cel, a vírus másolatok millióit készíti el az emberi szervezetben, és fennáll annak a lehetősége, hogy hibát követ el az új példányban, ami akaratlanul előnyhöz juttathatja a vírust, írja a Portfolio.

(forrás: Portfolio)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink