2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért 2021 győztesei öt országból érkeztek

Kihirdették a Bizalom ereje című dokumentumfilmben a Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért 2021 kilenc győztesét, akik idén öt országból érkeztek. A verseny immár nyolcadik éve díjazza a közép- és délkelet-európai orvosok és gyógyszerészek kiemelkedő kutatási eredményeit.

Magyarországról a döntős Nemes Réka lett, az intenzív terápia és aneszteziológia területén. Ő az első számú szerzője annak az eredeti tudományos cikknek, melynek címe Akceleromiográfiás és elektromiográfiás neuromuszkuláris monitorozásból kiváltott válaszok ipszilaterális és szimultán összehasonlítása (Ipsilateral and Simultaneous Comparison of Responses from Acceleromyography- and Electromyography-based Neuromuscular Monitors). A cikket az Anesthesiology című tudományos folyóiratban publikálták.

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért 2021 nyertesei (területenként):

  • Gasztroenterológia: Christoph Grander, Ausztria
  • Nőgyógyászat: Luka Roškar, Szlovénia
  • Intenzív terápia és aneszteziológia: Marija Vukoja, Szerbia
  • Neurológia: Aleksandra Tomić Pešić, Szerbia
  • Szemészet: Fanka Gilevska, Észak-Macedónia
  • Gyermekgyógyászat: Matej Šapina, Horvátország
  • Gyógyszerészet: Marin Jukić, Szerbia
  • Pulmonológia és allergológia: Gordana Drpa, Horvátország
  • Reumatológia: Gorica Ristić, Szerbia

A Nemzetközi Szakértői Bizottság elnöke, prof. dr. Borut Štrukelj, MSc Pharm, PhD, a nyertesek kihirdetésekor a következőket mondta: “A bizottság megállapította, hogy a benyújtott munkák kiemelkedő tudományos kutatási eredmények, amelyek nagy potenciállal rendelkeznek az alap- vagy klinikai gyógyászatban és a gyógyszerészetben történő alkalmazásukat illetően. Nagyon örülünk annak, hogy számos pályázat érkezett a jelöltektől, akik eredményeiket magas impak tfaktorral rendelkező tudományos folyóiratokban publikálták, munkáik egy része a világ legmagasabb rangú orvosi kiadványaiban is megjelenik. A tudományba vetett bizalom ezért nem kérdőjelezhető meg, és soha nem is szabad megkérdőjelezni.”

Azok az orvosok és gyógyszerészek, akik tudományos kutatási eredményeiket 1500-nál nagyobb impakt faktorral rendelkező tudományos kiadványokban publikálták, versenyezhettek a Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért 2021 elnevezésű díjért. A pályázatra idén 230 kutató jelentkezett Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Magyarországról, Észak-Macedóniából, Szerbiából és Szlovéniából. 180 pályázat felelt meg az összes, magasra állított követelménynek, hogy a Nemzetközi Medis Awards jelöltje lehessen. A Nemzetközi Szakértői Bizottság értékelte a pályázatokat, és kiválasztotta a 19 döntőst, köztük a kilenc nyertest.

A bizalom ereje című dokumentumfilm teljes egészében megtekinthető a következő hivatkozáson: www.medis-awards.com/ima-2021/.

 

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért díjról

A Nemzetközi Medis Awards az orvostudományi kutatásokért Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában, kilenc orvostudományi területen a kiemelkedő kutatási eredmények versenye. A verseny tisztelgés a látnoki orvosok és gyógyszerészek előtt, akik rendszeres munkájuk mellett kutatásokat is végeznek. Nélkülük nem létezne innováció az orvostudományban és a gyógyszerészetben, és nem létezne hatékony betegségkezelés sem.

A benyújtott tudományos kutatómunkákat független nemzetközi szakértői bizottság értékeli, amely kiválasztja az egyes területek jelöltjeit, a döntősöket és a nyerteseket. A 2021–2024-es hivatali idő alatt a bizottságot prof. dr. Borut Štrukelj, MSc Pharm, PhD, vezeti a Ljubljanai Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Gyógyszerbiológiai Tanszékéről.

A ceremónia nyerteseit a Bodočnost (A jövő), című különleges szoborral jutalmazzák, amely Jakov Brdar elismert szobrászművész alkotása. A döntősök és a győztesek pénzjutalomban is részesülnek.

A versenyt 2014-ben a szlovén Medis gyógyszergyár hozta létre, amely jelenleg is a verseny fő támogatója.

 

Bővebben itt www.medis-awards.com.

(forrás: medis.com)
hirdetés

Könyveink