hirdetés
hirdetés
2020. július. 05., vasárnap - Emese, Sarolta.
hirdetés

A magyarok járnak a legtöbbet orvoshoz

A magyarok járnak a legtöbbet orvoshoz, ám több mint félmillió magyar nem jut hozzá rendes orvosi ellátáshoz, közli a Pénzcentrum.

hirdetés

Az Eurostat adatai szerint hazánkban 10,9 orvosi "konzultáció" jutott egy főre 2017-ben, tehát egy átlagos magyart majdnem havonta lát orvos. Hozzánk hasonlóan gyakorta látja orvos a szlovákokat, a németeket pedig eggyel kevesebbszer. A környező nemzetek közül a románok járnak a legkevesebbet orvoshoz, öt látogatás jutott egy emberre 2017-ben, de a bolgárok is átlagban csak kéthavonta voltak orvosnál. Horvátországban 6,47, Ausztriában 6,53 a szlovéneknél pedig 6,6 az átlag. Náluk a lengyek eggyel többször jártak orvosnál, a szerbeknél 7,7 orvoslátogatás volt az átlag, Csehországban pedig majdnem 8 jutott egy főre 2017-ben.

A szervezet azt is megnézte, hogy a tagországok polgárait átlagosan hány napig kezelik a kórházakban. Az OECD kiemeli: ez a mutató reflektál többek között az ellátás hatékonyságára is. Magyarországon átlagosan 9,6 napot töltenek a betegek az intézményekben, ami a negyedik leghosszabb intervallum a rangsorban. előttünk csak Franciaország (9,9 nap), Oroszország (11 nap), Japán (16,2 nap) és Dél-Korea (18,5 nap) áll, írja a Pénzcentrum.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink