hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 33
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-08-28

Növekszik az érdeklődés a diplomás ápolói képzés iránt a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), ahol korábban a jelentkezők alacsony száma miatt felmerült, hogy a szakot nem minden évben hirdetik meg a továbbtanulóknak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-08-19

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának vezetői nem örülnek annak, hogy az ott dolgozó ápolók egy csoportja külföldön vállal munkát, de úgy vélik, ettől az egészségügyi ellátás biztonságos marad, a szakdolgozói létszám megfelel az előírásoknak.

#3
Medical Online >> Mi újság?
2011-08-17

A gyógyítás halálát jelentené, ha elfogadná a parlament a műszakpótlék csökkentésére tett javaslatot – mondta a Világgazdaságnak Babonits Tamásné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) alelnöke.

#4
Medical Online >> Mi újság?
2011-08-11

Az ellátóképességet is veszélyeztető dolgozói hiány fenyeget a magyar egészségügyben - írja a Népszava.

#5
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2011-07-23

A kormány intézkedéseinek egyik prioritása, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a fiataloknak érdemes tanulniuk és dolgozniuk, és ahonnan nem akarnak elvándorolni - mondta Rétvári Bence.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-07-19

"Nem akarunk itt megállni" – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: a jövőben lépéseket fognak tenni, hogy ezt a programot az egész rezidensi karra kiterjesszék, és folyamatosan dolgoznak az egyes csoportok életpályamodelljein is.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-07-19

Éger István szerint a Réthelyi Miklós és Szócska Miklós által múlt pénteken bejelentett koncepció átgondolatlan, és minden eddiginél nagyobb bérfeszültséget generálhat.

#8
Medical Online >> Mi újság?
2011-07-19

Semmiképp nem jelent megoldást az orvosok problémájára az egészségügyi államtitkárság javaslata - mondta Varga Dóra, a Magyar Rezidens Szövetség alelnöke az ATV-n.

#9
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2011-07-15

Havonta százezer forintos ösztöndíjat kaphatnak novembertől azok a rezidensek, akik az idén jelentkeznek a szakorvosképzésbe, vállalják, hogy ettől kezdve tíz évig Magyarországon dolgoznak, továbbá nem fogadnak el hálapénzt.

#10
Medical Online
2011-07-07

Erről a Magyar Traumatológus Társaság a Magyar Ortopéd Társasággal közösen szervezett kongresszuson nyilatkoztak.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.

Egy hihetetlenül érdekes újságkivágást osztott meg nemrég Dr. Dobson Szabolcs, a Képes gyógyszerészet oldal szerzője. Egy 1920-as Orvosi Hetilapból származik, a spanyolnátha járvány idején írta báró Korányi Sándor, a múlt századforduló kimagasló belgyógyász tudósa.