hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 13
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-29

A cikk célja segítséget nyújtani abban, hogy a különböző pszichiátriai és neurológiai társbetegségek kialakulásakor hogyan válasszunk antiepileptikumot.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-06

Az alvó kutyák agyának működése hasonlít az emberéhez, ennek feltérképezése fontos lépés az emberi agy öregedésének megismerésében.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-18

Egy idős populáción végzett longitudinális vizsgálat eredményei szerint a 2-es típusú cukorbetegség 5 év alatt jelentősen rontotta a verbális funkciókat.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-11-17

Lassan, de biztosan romlanak az emberiség intellektuális és érzelmi képességei, állítja a Stanford Egyetem kutatója.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-02-08

Ha egy férfi rendszeresen dohányzik, nagyobb az esélye annak, hogy kognitív funkciói gyorsan romlanak, mint a nemdohányzóknak – ezt állapították meg az Archives of General Psychiatry-ban megjelent közleményükben az angol University College London (UCL) kutatói. 

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-06-04

Ellen Bialystok, a kanadai York Egyetem kognitív idegtudós közel 40 éve tanulmányozza a kétnyelvűség agyra gyakorolt hatását. Ez idő alatt számos előnyt sikerült kimutatnia a rendszeresen két nyelvet használóknál, kutatásai szerint még az Alzheimer-kór tüneteinek kialakulását is késlelteti.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2010-07-05

Búcsút inthetünk az Egészségbiztosítási Felügyeletnek. A pénteken benyújtott  tervezetről  ma tárgyalt az Egészségügyi Bizottság.

#8
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-06-25

Gén–környezet kölcsönhatások 7610 emlőrákos nő körében - Autista gyermekek kommunikáció központú kezelése

#9
Medical Online >> Rovatok >> továbbképzés
2010-05-19

A British Medical Journal (BMJ); a Lancet; a Journal of the American Medical Association (JAMA) és a New England Journal of Medicine (NEJM).

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-04-15
Tükörneuronoknak azokat az idegsejteket nevezik, amelyek nem csak akkor aktívak, amikor végrehajtunk egy mozgást, hanem akkor is, amikor látjuk, hogy valaki más teszi ugyanezt. Szokás azt mondani, hogy a tükörneuronok tesznek minket emberré – bár ilyen idegsejteket állatokban is kimutattak.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.