hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 11
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2019-03-12

Tizedik éve szervezhetik meg a magyarországi általános iskolák és óvodák az OGYÉI vízivást népszerűsítő HAPPY-hét programját.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-12-18

A nem farmakológiai módszerek közül a felállást megelőzően elfogyasztott nagy pohár víz bizonyul a leghatásosabbnak a hirtelen vérnyomásesés kivédésében, közölte a PharmaOnline.

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-07-26

Egyre gyakoribb, és már a tejfogazatban is tapasztalható a fogerózió jelensége – hívta fel a figyelmet dr. Tóth Zsuzsanna.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-10-12

Ausztrál kutatóknak sikerült felfedniük és megvizsgálniuk a szervezet folyadékbevitelét szabályozó mechanizmust.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-03-11

Minden eddiginél több, négyszáznegyven iskola jelentkezett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vízfogyasztást népszerűsítő programjára.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2014-12-31

Hasogató fejfájás, háborgó gyomor, szédülés, dehidráció. Aki valaha is túlságosan felöntött a garatra, ismeri a másnaposság tüneteit. Mit lehet hát tenni, hogy túléljük a másnapot?

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-03-26

A cukros üdítőkkel szemben az ivóvizet népszerűsítik az ország másfélszáz iskolájában március utolsó napjaiban.

#8
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-04-21

A vizsgázás közben vizet fogyasztók teljesítménye jobb, mint azoké, akik semmit sem isznak – idézi egy 447 egyetemi hallgató részvételével készült felmérés tanulságait a hvg.hu a Medipress alapján.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-11-19

Többször megkérdőjelezték már, de a legújabb kutatások ismét megerősítették, hogy a bőséges vízfogyasztás hosszú távon segíthet megelőzni a veseproblémák kialakulását.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-03-31
A vízivást előmozdító környezeti és nevelési hatások eredményeként jelentősen csökkent az elhízott gyermekek aránya  két német város 32 iskolájában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A magyar egészségügy olyan, amilyen, a magyar kórházak meg pláne. Balázs rövid történetében így aztán nem is elsősorban a klagenfurti kórház felszereltsége az érdekes, hanem az, ahogyan a nem túlhajszolt, nem kizsigerelt orvosok és ápolók hozzáállnak a beteghez.

Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.