hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-05-08

Egyelőre nem fenyegeti a neuroradiológusok munkáját a mesterséges intelligencia. Ha átállunk MR alapú diagnosztikára, az alapvetően CT-re kifejlesztett formájára már nem lesz szükség – mondja a Neurológiai Praxisnak dr. Gunda Bence, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának adjunktusa.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-03

A Weborvos dr. Szikora Istvánnal, az OKITI orvosigazgatójával beszélget a trendekről és lehetőségekről.

#3
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-15

További ezer stroke-beteg lenne megmenthető, ha a kardiológusok is végezhetnének mechanikus trombektómiát, idézi Édes Istvánt, a DEOEC Kardiológiai Intézetének vezetőjét a VG.

#4
A tüdőembólia korszerű diagnosztikája és kezelése 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-02-07

Amikor kardiovaszkuláris halálozásról beszélünk, hajlamosak vagyunk elsősorban az artériás rendszer betegségeire gondolni, holott a vénás rendszer trombotikus megbetegedése következtében kialakuló pulmonális embólia a harmadik leggyakoribb kardiovaszkuláris halálok. A halálozást – amely kezelés nélkül 30 százalék, de megfelelő antikoaguláns kezeléssel 2-8 százalékra csökkenthető –, alapvetően befolyásolja a korai felismerés.  

#5
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-07-03

A masszív tüdőembólia kezelésében biztonságosnak és hatékonynak bizonyult a katéteres trombektomia és a trombolízis kombinációja. Melyek e terápiás megközelítés rövid és középtávú klinikai előnyei?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.