hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 4
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-06-03

A Weborvos dr. Szikora Istvánnal, az OKITI orvosigazgatójával beszélget a trendekről és lehetőségekről.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-09-15

További ezer stroke-beteg lenne megmenthető, ha a kardiológusok is végezhetnének mechanikus trombektómiát, idézi Édes Istvánt, a DEOEC Kardiológiai Intézetének vezetőjét a VG.

#3
A tüdőembólia korszerű diagnosztikája és kezelése 1. évf. 1. szám
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2013-02-07

Amikor kardiovaszkuláris halálozásról beszélünk, hajlamosak vagyunk elsősorban az artériás rendszer betegségeire gondolni, holott a vénás rendszer trombotikus megbetegedése következtében kialakuló pulmonális embólia a harmadik leggyakoribb kardiovaszkuláris halálok. A halálozást – amely kezelés nélkül 30 százalék, de megfelelő antikoaguláns kezeléssel 2-8 százalékra csökkenthető –, alapvetően befolyásolja a korai felismerés.  

#4
Medical Online >> Rovatok >> trombózis
2012-07-03

A masszív tüdőembólia kezelésében biztonságosnak és hatékonynak bizonyult a katéteres trombektomia és a trombolízis kombinációja. Melyek e terápiás megközelítés rövid és középtávú klinikai előnyei?

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.