hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 16
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-01-15

Azoknál az gyermekeknél, akik édesanyja terhessége első trimeszterében ondanszetront szed, magasabb a szájpadhasadék előfordulási gyakorisága, írta a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2016-11-11

A daganatok ellen a szervezet antitest termeléssel válaszol. Ezek az antitestek képesek a normális, ép szövetek felismerésére és kóros reakciók beindítására. Más esetekben a daganat specifikus hormonokat, fehérjéket, citokineket enzimeket termelnek, amelyek specifikus klinikai tüneteket eredményeznek. Ezek a rutin diagnosztikai gyakorlatban tumormarkerként szerepelnek, így kimutatásuknak mind a diagnosztikában, mind pedig a betegség lefolyásának, prognózisának megítélésében van szerepe.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-09-28

Annál, aki várandósan reggeli rosszulléttől, hányingertől vagy hányástól szenved, kisebb a magzat elvesztésének a veszélye egy nagy létszámmal végzett friss amerikai kutatás szerint.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-09-03

Az anya szervezetéből különböző rokonok sejtjei jutnak át a magzatba, és az is gyakori, hogy a magzat sejtjei átvándorolván a méhlepényen, az anya szervezetének számos helyén megtelepszenek.

#5
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-11-07

A gyermekkori húgyúti fertőzések (UTI, urinary tract infection) diagnosztikájára, terápiájára és utánkövetésére vonatkozó irányelvek folyamatosan fejlődnek.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2014-05-23

Több mint ezer gyógyszerről ismert, hogy májkárosodást okozhat; a heveny májelégtelenség negyedét okozza gyógyszer, leggyakrabban antibiotikumok, nem szteroid gyulladásgátlók és sztatinok.

#7
Medical Online >> Rovatok >> háziorvostan
2014-05-08

Ha a sunyi, sokáig észrevétlenül súlyosbodó és kezelés nélkül halálos betegségeket kellene az alattomosságuk szerint sorba állítani, a Magyarországon is több tízezer embert érintő hepatitis C vírus fertőzés egészen biztosan dobogós helyre kerülne.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2013-01-14

Az az eljárás, hogy a gyógyszerek biztonságosságát és hatásosságát állatokon tesztelik, több kárt okoz, mint hasznot. Ember-specikus módszerekre van szükség, mondják a Safer Medicines Trust képviselői, és hozzáteszik: ilyen eszközök már ma is vannak, mégsem használjuk azokat.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-11-25

Mérlegen a gyógyító eljárások – Jobb kutatással a jobb egészségügyi ellátásért” címmel jelent meg négy szerző munkája – három közülük orvos, egy pedig páciens. Könyvükben azt vallják, hogy az orvostudomány eredményei csodálatosak, azonban sokat javíthatunk módszerein. 

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2011-08-25

A terhességgel gyakran járó „reggeli betegség” extrém formájában, a hyperemesis gravidarumban (HG) a terhességi hányinger és hányás rendkívül súlyos, gyakran kórházban kell kezelni, és megszakadhat miatta a terhesség is. Az állapot meglehetősen gyakori: csak az Egyesült Államokban évente 250.000 állapotos nő kerül emiatt kórházba.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.