hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 537
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-01-14

A Francia Természettudományi Akadémia külső tagjává választották Karikó Katalint, és megkapta a Camurus Lipidkutatási Alapítvány kitüntetését is.

#2
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-12-10

Több mint egymilliárd forintot költöttek fogorvosi vizsgálatra, szolgáltatásokra és termékekre 2021 első félévében az OTP Egészségpénztár tagjai.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Hepatitis C
2021-12-08

Az elsődleges hepatotrop vírusfertőzések útja lehet enterális: hepatitis A (HAV) és hepatitis E vírus (HEV), vagy parenterális, utóbbi esetekben a fertőzésforrás a beteg vére és testnedvei: hepatitis B (HBV), Delta (HDV), és a C vírus (HCV).

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-22

Komoly fejtörést okoztak a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz piac szereplői számára a termékek ismertetésének és reklámjának újraszabályozása. A Medical Tribune Gyógykomm konferenciáján ezeket a kérdéseket járták körbe a szakemberek.

#5
2021-11-18
09:00:00

 

Jelentős aggodalmat okozott a gyógyszer- és gyógyászati segédeszközök piacán az idén nyáron elfogadott salátatörvény, amely a termékek ismertetését, reklámozását is újraszabályozta. A Medical Tribune rendezvénye kiadónk, a PPH Media nagy múltra visszatekintő Gyógykomm konferenciáinak keretén belül, Kiskapuk helyett – Promóciós szabályok a gyakorlatban címmel, elsősorban a már hatályos, új promóciós szabályok helyes értelmezését, az új egészségügyi jogviszonyból származó következményeket, a magánegészségügy és az egészségbiztosítási piac helyzetét, lehetőségeit járja körül, beleértve a jó és rossz gyakorlatok workshop-szerű megvitatását egyaránt.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-09

A 35 év alattiak jelentős része csak a magánegészségügyben keresi a megoldást problémáira, idéz egy felmérést a Portfolio.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-11-04

Létrejön a Nemzeti Orvostudományi Kutatási Központ, az erről szóló rendelet megjelent a Magyar Közlönyben, írja az Index.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-10-01

Saját zsebből fizetjük az egészségügyi kiadások közel 30 százalékát, ami az uniós országok között is az egyik legmagasabb arány, írja Az én pénzem.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-09-21

Az erről szóló publikáció a reumatológia vezető nemzetközi tudományos lapjában, az Annals of the Rheumatic Diseases-ben jelent meg.

#10
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-09-20

Az alapító okirat aláírásával 2021. szeptember 20-án létrejött a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több kutatás igazolta, hogy a magasabb férfiak rövidebb életre számíthatnak, mint alacsonyabb társaik, mégsem ez a legfontosabb tényező a várható élettartamnál.