hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 22
#1
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2019-04-10

Az IBM Watson egészségügyi alkalmazhatóságát és az eddigi eredményeket tette mérlegre az IEEE Spectrum, írja a bitport.hu.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-02-27

A Sci-Hub szinte a teljes tudományos szakirodalomhoz hozzáférést biztosít, írja az eLife tanulmánya; a website a pénzért árult természettudományi szakcikkek nagyobb százalékát teszi ingyenesen elérhetővé, mint amihez az USA egyik legnagyobb kutatóegyetemének munkatársai hozzáférnek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-01-02

Mely tanulmányokról beszélt a legtöbbet tavaly az Internet népe? A száz legnépszerűbb tudományos cikk közül 53 orvostudománnyal foglalkozik, az első helyezett is ilyen: a The Lancetben közölt dolgozat azt tárgyalja, hogy valójában nem a zsír-, hanem a szénhidrát-fogyasztás okozza az elhízást.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2017-02-03

A mesterséges intelligenciát egyre inkább bevonják az új tudás értékelésébe, a peer review folyamatába. A Wired véleménycikke arra hívja fel a figyelmet, hogy alapjaiban fog megváltozni a tudomány, ha az AI átveszi a tudóstársak szerepét.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-01-13

Mi annak az oka, hogy az orvostudományi eredményekkel kapcsolatos hírek jelentős része túlzó állításokat tartalmaz? – ennek járt utána a BMJ egy tanulmánya.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2014-06-03

Élete 77. évében elhunyt Bárányi Ildikó temesvári orvos, író, a Máltai Segélyszolgálat temesvári fiókszervezetének az alapítója - közölte honlapján a segélyszolgálat.

#7
Medical Online
2013-07-01

Megnőtt a gyógyszereik mellett további kiegészítő termékeket alkalmazó betegek aránya. FIgyelembe vesszük-e a reális veszélyeket a terápiák során? 

#8
Medical Online >> PR
2013-05-17

A betegek együttmûködése számos országspecifikus faktortól is függ,

#9
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2012-02-13

A román oktatási miniszterhez fordult a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen feltárt plagizálás gyakorlata ügyében Hantz Péter, a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) alelnöke - jelentette az MTI.

#10
Medical Online >> Rovatok >> pharma-klub
2011-08-19

Egy lefegyverzően egyszerű ötlet révén megvizsgálhatjuk, hogy egy gyógyszer hat-e olyan betegségre, amelyre eredetileg nem tervezték: nézzük meg, hogy csökkenti-e a betegséget meghatározó gének aktivitását.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.