hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-07-23

A testszerte előforduló szaglóreceptoroknak számos funkciójuk lehet, elhelyezkedésüktől függően kiszagolhatják a betegséget vagy közreműködhetnek kialakulásukban, azonban a pontos szerepükről egyelőre csak elképzeléseink vannak.

#2
Medical Online >> Rovatok >> neurológia
2018-05-02

A szaglóreceptorok is részt vesznek azokban a neurális útvonalakban, amelyeken keresztül a többek között a jógában és a meditáció során is alkalmazott tudatos légzésszabályozás pozitív mentális és érzelmi hatása érvényesül, írja a Nature Communications tanulmánya.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2012-05-20

Amerika diszfunkcionális társadalmában az embereknek nagyobb szükségük van Istenre, mint Darwinra. Ez volt a summája Jerry Coyne, a Chicagói Egyetem neves evolúcióbiológus professzora előadásának.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2010-06-08

Az "ínyemre való" kifejezésnek tudományos alapja is van. Nem mindegy mit eszünk, és nem csak azért mert az étel árthat - inkább azért mert használhat!

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-09-11
Táplálékunk legyen orvosságunk – tanácsolta a nyugati orvoslás atyja, Hippokratész. A keleti orvoslás atyja, Dhanvantari felfedezte egy fűszer, a kurkuma antiszeptikus tulajdonságát, ami a mai tudományos magyarázat szerint az eikozaniod-szintézis befolyásolásán keresztül érvényesül. Élelmiszereink a mai táplálkozástudósok szerint is gyógyszereink, ha megfogadjuk a szakértők tanácsait.
#6
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2008-06-09
Az elhúzódó légszennyezés, amely sárgára színezi Mexikóváros egét, tönkreteheti a lakosok szaglását is - állítják mexikói kutatók.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A koronavírus járvány miatt rengeteg cég kényszerült arra, hogy egyik napról a másikra álljon át home office munkavégzésre, ez azonban a munkaadókat és a munkavállalókat egyaránt felkészületlenül érte.

Segítünk, hogy felajánlása a leginkább rászorulókhoz kerüljön.