hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-11-22

Izraeli kutatók olyan eljárást dolgoztak ki, amellyel a jelenleg alkalmazott módszerekhez képest minimálisan invazív módon lehetséges a tumorokból történő mintavétel a daganatok genetikai vizsgálatához.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2019-08-29

Az OTSZ Online szerint az FDA áttörést jelentő technológia minősítést adott egy non-invazív prosztatarák-diagnosztikai eszköznek.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2018-12-06

Gyors és egyszerű teszt hozhatja el a rákdiagnosztika forradalmát. A módszerről az azt kidolgozó csoport egyik tagját kérdezte az Origo.

#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-04-23

A cukorbetegséggel 50 százalékban együtt járó idegrost-károsodás hamarosan egy non-invazív vizsgálattal kiszűrhető lesz. 

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2009-07-01
Az el nem távolítható rákos megbetegedés minden esetben súlyos, nehezen megoldható helyzet elé állítja a beteget és kezelőorvosát is. Ez viszonylag gyakran fordul elő abban az esetben, ha olyan nagyszámú vagy olyan nagyméretű májáttétekről van szó, amikor nincs remény a gyógyulásra.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Több különböző országban lezajlott kutatás egybecsengő eredményei szerint a koronavírus-fertőzés szempontjából nem mindegy, hogy milyen a vércsoportunk. Ha ugyanis 0-ás, akkor kisebb eséllyel kapjuk el a vírust, és a betegség kimenetele is enyhébb lehet.

2021-ben a vakcinával és oltással kapcsolatos spameknek jött el a szezonja.