hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 21
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2020-02-19

A Pénzcentrum kiszámolta, mennyibe kerülne, ha minden, az orvosok által javasolt szűrést magánúton végeztetnénk.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2019-08-05

Előre jelzi a kisgyermekkori allergia- és asztmarizikót egy bakteriális lipid jelenléte az újszülött székletében.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2018-10-18

Nem mutattak ki kórokozót a laboratóriumi vizsgálatok a szombathelyi központi főző-, melegítő és tálalókonyhákon vett mintákban.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2018-08-30

A vastagbélrák gyakorisága az 50 és 70 év közöttiek körében a legmagasabb, mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2016-07-21

A székletvérminta pozitivitása esetén a háziorvos felelőssége, hogy elküldje páciensét gasztroenterológus szakorvoshoz és meg kell győznie páciensét a vastagbéltükrözés szükségességéről.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2016-06-21

A Clostridium difficile-fertőzések számának szaporodása súlyos terhet jelent a kórházaknak. A hagyományos antibakteriális kezelés mellett az esetek 20–30%-ában a tünetek kiújulásával, relapszussal kell számolni.

#7
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-08-12

Nehéz helyzetbe kerülnek azok az édesanyák, akik nem tudják szoptatni kisbabájukat, mivel túl kevesen ajánlják fel a felesleges anyatejet – írja a Magyar Nemzet.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2015-04-07

A Clostridium difficile az antibiotikum-használattal összefüggő hasmenések leggyakoribb kórokozója. A recidívák magas aránya miatt nagy dilemmát jelent a betegek gyógyításában.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2015-03-27

A szennyvíz tanulmányozása a humán mikrobiomba nyújt populációs szintű betekintést, míg a középkori szentföldi latrinában talált megkövesedett széklet a korabeli migrációról és különféle betegségek terjedéséről árulkodik.

#10
Medical Online >> Rovatok >> gasztroenterológia
2014-12-01

Minél korábban és a betegség nyugalmi állapotában érdemes az IBD-seknek hozzákezdeniük a családalapításhoz – ajánlja páros interjúnkban a nőgyógyász és a gasztroenterológus.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők.

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.